Gezondheid

Waarom een dietist?

Wilt u gezonder gaan eten? Of heeft uw arts u aangeraden om een dieet te volgen? Bent u zwanger en wilt u weten of u gezond eet? Wilt u afvallen? Voor al deze vragen kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om gezond eten, de juiste voeding bij ziekte of verantwoord afvallen. Als specialist op het gebied van voeding en dieet geven wij u een persoonlijk advies afgestemd op uw situatie. Wij zoeken samen met u praktische oplossingen voor uw voedings- en dieetproblemen.

Behoud van uw gezondheid is belangrijk. Je heb één lijf en goed zorgen voor je lichaam, is goed zorgen voor je gezondheid. Stel u heeft een huis, daar laat u toch niet iedere beunhaas in klussen? Dan kiest u een vakman of doet het zelf nadat u goed advies heeft ingewonnen. De diëtist is de vakman die bij uitstek weet wat waar en onwaar is als het uw voeding betreft en hoe u uw voeding het beste kunt aanpassen om uw doel te bereiken. Daar waar u het zelf kunt doet u het zelf, maar wilt u een deskundig advies of heeft u professionele ondersteuning nodig, dan schakelt u de professional in; de diëtist!

De Diëtisten

Natuurlijk zijn wij breed opgeleid en kunt u voor alle adviezen bij ons terecht. Wij hebben daarnaast een aantal specialismen; voeding bij overgewicht (PCOS, overgang, insulineresistentie), ondervoeding, voeding bij diabetes en diabetescomplicaties, voeding bij hart- en vaatziekten (CVRM), voedselallergie en -intoleranties en wij hebben een gespecialiseerde kinderdiëtist.

Op deze site kunt u meer lezen over wat we voor u kunnen betekenen bij een aantal ziektebeelden. Wilt u meer informatie over een ander ziektebeeld, neemt u dan contact met ons op.

Voedingsadvies

Gezondheid en gezond eten zijn tegenwoordig een belangrijke onderwerpen. Er is dan ook veel informatie over wat goed is en wat niet. Maar wat is nou waar? Voor een goed advies en algemene voedingsvragen kunt u zonder verwijzing van een arts bij de diëtist terecht. Dit zijn vragen als; wat kan ik het beste eten als ik veel sport, wat is een goed gewicht voor mijn kind, hoe voorkom ik dat ik veel aankom tijdens mijn zwangerschap, hoe word ik gezond oud(er), waar moet ik op letten als ik vegetarisch wil eten? 

Dieetadvies

Als u om medische redenen een dieet nodig heeft kunt u bij de diëtist terecht. U heeft dan een verwijsbrief van uw behandeld arts, uw tandarts of uw specialist nodig. Medische redenen zijn; overgewicht bij kinderen, ondervoeding, diabetes, hoge bloeddruk, voedselallergie, maag- en darmklachten. Ook voor deze adviezen kunt u bij ons terecht.

Afspraak Maken